Ljajić i Lončar: Bujanovačka banja odmah u privatizaciju

0

BUJANOVAC, NIŠKA BANJA, 18. oktobar 2016. (naslovna foto: Tanjug) – Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavili su prilikom posete Niškoj Banji da će Bujanovačka Banja biti jedna od onih za koje će odmah biti pokrenut postupak za prodaju.

Osim Bujanovčke, hitno će u privatizaciju još Bogutovačka, Mataruška i Kuršumlijska.

Ministar Ljajić je rekao da je dogovoreno na Komisiji za banje Vlade Srbije da se svaka banja posebno tretira.
– Nastojimo da pokrenemo one banje koje danas uopšte ne rade ili posluju loše, a postoji mogućnost da za njih nađemo strateškog partnera ili kupca- objasnio je Ljajić.

Predstavnici Ministarstva privrede, koji su tokom jučerašnje posete Bujanovcu obišli i Bujanovačku banju, obećali su menadžmentu ovog banjskog lečilišta da će, u “skladu sa zaključkom Vlade Srbije” , uskoro sa Fondom penzijsko invalidskog osiguranja naći rešenje za sporni vlasnički udeo tog fonda u banjama Srbije, kako bi se otklonile sve barijere za njihovu skoru privatizaciju.

U grupi deset banjskih lečilišta koje su u sudskom sporu sa Fondom PIO je i Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji.

Na jučerašnjem sastanku u ovoj ustanovi predstavnicima Ministarstva privrede i Republičkog fonda za razvoj je rečeno da ukupna realizacija za devet ovogodišnjih meseci iznosi 58 miliona dinara, što je za oko 18 miliona više u odnosu na isti prošlogodišnji period. S

pecijalna bolnica u Bujanovačkoj Banji zapošljava 88 radnika sa redovnim mesečnim primanjima.

Izvor: Bujanovačke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here