Bujanovačke priče: Drugi zub vadim besplatno!

Nekoliko decenija u Bujanovcu majstoriše berberin Sadik, sa radnjom u strogom centru grada. Uz berberske usluge, poznat je kao “zubar”. Ne prođe dan a da se na berberskoj stolici ne nađe neka zuboboljna mušterija. Pročuo se da ima laku ruku te da vadi zube nepogrešivo i bezbolno.

Iseni Isa, automehaničar iz Bujanovca u večernjim satima dobi teške zubne bolove. Ambulanta zatvorena, bolovi jaki. Odluči da potraži pomoć od Sadika. Krenu u Veliki Trnovac, u Sadikovu kuću. Posadi ga Sadik na stolicu, uze klešta, izvadi zub bez ikakvih problema. Isa plati, presrećan, jer u trenutku prođoše bolovi.

Dođe kući. Ponovo se javiše još žešći bolovi. Pogleda na ogledalo, Sadik mu izvadio, pogrešan, zdrav zub. Iznerviran ponovo krenu u Trnovac.

– Sadik, pobogu što mi napravi. Izvadi mi pogrešan zub, zdrav zub!

· Otvori usta, naredi Sadik. Istina, izvadio sam pogrešan al’ nema veze, ovaj ti vadim bez para, smireno odgovori Sadik.

Tagovi: bujanovac, bujanovačke spke, bujanovačke priče, drugi zub vadim besplatno

U Bujanovcu, 1997. godine. – Dobrivoje Ostojić

Ukoliko bi čoveku iz Bujanovca oduzeo šalu i smeh, bilo bi kao da si hlebu oduzeo so ili jelu začin.

Bujanovačke priče, iz knjige “Bujanovačke spke”; Beleška o piscu; – Dobrivoje Ostojić rođen je 1936. godine u Ilijašu. Završio je gimnaziju a potom studije Jugoslovenske književnsoti na filozofskom fakultetu u Skoplju. Radio je petnaest godina u bujanovačkoj prosveti, a od 1974. godine profesionalni je novinar. Objavio je nekoliko knjiga i romana. Takođe, dobitnik je mnogih stručnih priznanja i nagrada za novinarstvo i publicistiku. Živi i radi u Beogradu. Dobitnik je prve nagrade i povelje na Književnim susretima “Zijo Dizgarević” za priče “Tama sna“.

Bujanovac
Njuz Network

Učitavam...