Bujanovačke priče: Ne trabunjaj, ja ne prodajem padeži, nego robu!

Slobodan Zlatanović Vučko radio je pre rata kao fotograf u Preševu, za vreme rata bio u internaciji u Bugarskoj, posle rata jedno vreme veoma uspešno vodio je bujanovačku trgovinu…

Razgovara nekom prilikom Slobodan sa poslovnim partnerom – telefonski.

Slušaj, imam dosta električni šporeti i frižideri. Hoćeš li da kupiš ili da gi menjamo za neku tvoju robu?

Pade dogovor.

Razgovor sluša Stanka Radmanović – Stanče, službenica u preduzeću. Lepa devojka sa prenaglašenim osećajem da bude savremena.

– Direktore, gramatički je ispravno da “ih”, a ne da “gi”, a ne kaže se “šporeti i frižideri” nego šporeta i frižidera, pogrešan padež, direktore.

Ne trabunjaj, ja ne prodajem padeži, nego robu – odbrusi Spobodan.

Tagovi: bujanovac, bujanovačke spke, bujanovačke priče, ne trabunjaj, padeži

U Bujanovcu, 1997. godine. – Dobrivoje Ostojić

Ukoliko bi čoveku iz Bujanovca oduzeo šalu i smeh, bilo bi kao da si hlebu oduzeo so ili jelu začin.

Bujanovačke priče, iz knjige “Bujanovačke spke”; Beleška o piscu; – Dobrivoje Ostojić rođen je 1936. godine u Ilijašu. Završio je gimnaziju a potom studije Jugoslovenske književnsoti na filozofskom fakultetu u Skoplju. Radio je petnaest godina u bujanovačkoj prosveti, a od 1974. godine profesionalni je novinar. Objavio je nekoliko knjiga i romana. Takođe, dobitnik je mnogih stručnih priznanja i nagrada za novinarstvo i publicistiku. Živi i radi u Beogradu. Dobitnik je prve nagrade i povelje na Književnim susretima “Zijo Dizgarević” za priče “Tama sna“.

Bujanovac
Njuz Network

Učitavam...