Bujanovačke priče: Politika ti je koj koga p….!

U jednom društvu intelektualaca, pripadnika raznih političkih partija, u slobodnom razmišljanju o profilu političara i neophodnosti bar elementarne etike u politici, padaju različita mišljenja. Uskočih u priču.

Ne bih davao sopstvenu definiciju šta je politika, ali ću vam navesti stav jednog mladog čoveka, političara iz Bujanovca.

Sedeli smo isto ovako u jednoj kafani u Ranilugu na Kosmetu. Odabrano društvo. Nekoliko pravnika, Njubo Blažević, potpredsednik Izvršnog odbora Opštine Bujanovac, par lekara Kako je običaj, uvek se nature političke teme.

Svako od nas iznosi, kao i sada, svoje mišljenje. U reč upade Zoran Jovanović, tada predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Bujanovcu. Prošao je sve funkcije od sekretara bivšeg Saveza komunista, do vodećih funkcija u vlasti i policiji…

“To su sve samo priče. Politika ti je koj koga p….!”

Zbuni se društvo, više konstrukcijom rečenice “koj koga”, ali osetih da se u dubini slažu sa filozofijom Zorana Jovanovića.

Tagovi: bujanovac, bujanovačke spke, bujanovačke priče, politika ti je koj koga p….

U Bujanovcu, 1997. godine. – Dobrivoje Ostojić

Ukoliko bi čoveku iz Bujanovca oduzeo šalu i smeh, bilo bi kao da si hlebu oduzeo so ili jelu začin.

Bujanovačke priče, iz knjige “Bujanovačke spke”; Beleška o piscu; – Dobrivoje Ostojić rođen je 1936. godine u Ilijašu. Završio je gimnaziju a potom studije Jugoslovenske književnsoti na filozofskom fakultetu u Skoplju. Radio je petnaest godina u bujanovačkoj prosveti, a od 1974. godine profesionalni je novinar. Objavio je nekoliko knjiga i romana. Takođe, dobitnik je mnogih stručnih priznanja i nagrada za novinarstvo i publicistiku. Živi i radi u Beogradu. Dobitnik je prve nagrade i povelje na Književnim susretima “Zijo Dizgarević” za priče “Tama sna“.

Bujanovac
Njuz Network

Učitavam...