Bujanovačke priče: Stanimir u miraz

U proleće 1997. godine konstituiše se novoizabrano predsedništvo Mesne zajednice “Centar”, najveće u čitavoj bujanovačkoj opštini. Za predsednika predložen Bora Lazić i jednoglasno izabran. I kako je red, dotadašnji predsednik Stevan Mileusnić, predaje mu dužnost:

– Dragi Boro, čestitam ti na izboru. Red je posle dva mandata da ti predam dužnost i sve što uz nju ide. Međutim,- Zajednica nema para, zajednica nema prostorija, nema ništa izuzev mnogo problema, ali ipak da ne bude baš na prazno: predajem ti i nešto zaista opipljivo, Stanimira Tasića, referenta mesnih Zajednica, izvanrednog radnika – svečano izjavi Stevan.

– Iz srca zahvaljujem Stevo – reče Bora i uz čestitanje i srdačan aplauz članova predsedništva primopredaja bi obavljena.

Tagovi: bujanovac, bujanovačke spke, bujanovačke priče, stanimir u miraz

U Bujanovcu, 1997. godine. – Dobrivoje Ostojić

Ukoliko bi čoveku iz Bujanovca oduzeo šalu i smeh, bilo bi kao da si hlebu oduzeo so ili jelu začin.

Bujanovačke priče, iz knjige “Bujanovačke spke”; Beleška o piscu; – Dobrivoje Ostojić rođen je 1936. godine u Ilijašu. Završio je gimnaziju a potom studije Jugoslovenske književnsoti na filozofskom fakultetu u Skoplju. Radio je petnaest godina u bujanovačkoj prosveti, a od 1974. godine profesionalni je novinar. Objavio je nekoliko knjiga i romana. Takođe, dobitnik je mnogih stručnih priznanja i nagrada za novinarstvo i publicistiku. Živi i radi u Beogradu. Dobitnik je prve nagrade i povelje na Književnim susretima “Zijo Dizgarević” za priče “Tama sna“.

Bujanovac
Njuz Network

Učitavam...