Bujanovačke priče: Važno da je tu

Na otvaranju autobaze Teretnog saobraćaja u Bujanovcu skupilo se mnogo gostiju, znatiželjnika, zvaničnika. Otvarajući svečani skup Boro Ristić Zaguba, generalni direktor, pozdravlja prisutne. I kako to red nalaže na prvom mestu ukazuje počast Ivici Dačiću, portparolu Socijalističke partije Srbije.

– Posebno mi je zadovoljstvo da pozdravim druga Ivicu Gačića, izaslanika Glavnog odbora SPS (Valjda misli na Radišu Gačića, nekadašnjeg sekretara CK SKS!).

Nekolicina iz prvih redova dobacuje šapaitom Bori da nije Gačić, nego Dačić

– Kako, kako? – priupita Bora. – Dačić, Dačić – malo glasnije mu rekoše.

Nije uopšte važno da li je Gačić ili Dačić, važno je samo da je on među nama i da nam je drag gost.

Borine reči proprati čitav skup allauzom.

Tagovi: bujanovac, bujanovačke spke, bujanovačke priče, važno da je tu

U Bujanovcu, 1997. godine. – Dobrivoje Ostojić

Ukoliko bi čoveku iz Bujanovca oduzeo šalu i smeh, bilo bi kao da si hlebu oduzeo so ili jelu začin.

Bujanovačke priče, iz knjige “Bujanovačke spke”; Beleška o piscu; – Dobrivoje Ostojić rođen je 1936. godine u Ilijašu. Završio je gimnaziju a potom studije Jugoslovenske književnsoti na filozofskom fakultetu u Skoplju. Radio je petnaest godina u bujanovačkoj prosveti, a od 1974. godine profesionalni je novinar. Objavio je nekoliko knjiga i romana. Takođe, dobitnik je mnogih stručnih priznanja i nagrada za novinarstvo i publicistiku. Živi i radi u Beogradu. Dobitnik je prve nagrade i povelje na Književnim susretima “Zijo Dizgarević” za priče “Tama sna“.

Bujanovac
Njuz Network

Učitavam...